Svenskt Näringsliv möter Anette Yngvesson, Fraktkompaniet

Fraktkompaniet bidrar till en mer jämställd transportnäring

NYHET Publicerad

SVENSKT NÄRINGSLIV MÖTER Anette Yngvesson, Fraktkompaniet i Sverige AB, rankades nyligen på plats 34 av tidningen Entreprenör avseende Sveriges största kvinnliga företagare. Vi har träffat Anette för en intervju.

Efter många lärorika år som anställd i transportbranschen valde Anette 2006 att ta steget och starta eget. Idag driver hon företaget Fraktkompaniet som levererar logistiklösningar, lagerhåller och administrerar transporter över hela Sverige. Genom tydligt fokus på expansion redan från starten har företaget vuxit kraftigt och har idag totalt ca 70 anställda i Göteborg, Stockholm och Helsingborg. En förklaring till företagets snabba expansion menar Anette är att kunderna har känt ett stort förtroende för företaget.

– Det finns ett behov i branschen av att kunna lita på transporterna och att varorna kommer fram i tid. Det är genom förtroende, inte genom en säljorganisation, som vi har kunnat växa till vad vi är idag, säger Anette.

Att företaget växer märks, inte minst genom att man ständigt är på jakt efter kompetenta medarbetare. I en bransch som både kräver erfarenhet och kunskap rekryterar företaget både äldre personer med erfarenhet men också yngre förmågor direkt från gymnasiet. Flera undersökningar visar dock att svenska företag har svårt att hitta och rekrytera rätt personal och Anette medger att det råder en viss missmatch på arbetsmarknaden. Samtidigt understryker hon att den unga generationen hon möter idag är långt ifrån så lat som den ofta beskyllts för.

– Unga har idag en drivkraft att skaffa jobb, flytta hemifrån och kunna gå till banken. Genom att vi erbjuder karriärmöjligheter får vi också en fantastisk arbetskraft tillbaka. Vi har unga som börjar på lagret, går vidare till kundtjänst och därefter blir trafikledare. De unga som får en fast anställning hos oss blir superglada och resonemanget att de skulle vara lata hänger jag inte alls med i, menar Anette.

Att arbetsmarknaden förändras, är dynamisk och ställer nya krav märks tydligt även i transportbranschen. Detta innebär självklart svårigheter men också möjligheter, framför allt för unga som ofta har lätt att anpassa sig efter utvecklingen.

– Snittåldern på Fraktkompaniet ligger runt 30 år. Tempot är högt och det kan ibland vara svårt att planera sin arbetsdag men har man den sociala kompetensen och anpassningsförmågan är det en väldigt roligt bransch. Det ser vi genom att så många unga ofta stannar kvar hos oss, säger Anette.

För att hantera en bransch i förändring fokuserar Fraktkompaniet på delaktighet och social gemenskap. Ett problem som ofta lyfts fram i transportbranschen är mansdominansen och oförmågan att locka kvinnor. För Anette är det viktigt att rekrytera kompetenta kvinnor till företaget.

– Vi försöker aktivt få in tjejer, även om de ofta är svåra att hitta. Men när vi väl lyckas och de kommer in bryts alla fördomar. Kvinnorna i transportbranschen är superduktiga!

På frågan om vilka utmaningar Anette ser för branschen, och även arbetsmarknaden i stort, lyfter hon ansvarsfördelningen mellan företagen och staten vid sjukskrivningar.

– När anställda idag blir sjukskrivna får arbetsgivarna ta ett väldigt stort ansvar oavsett bransch. Samarbetet mellan sjukvård, försäkringskassa och arbetsgivare måste bli bättre, där fokus ska vara att tillsammans hitta bästa lösning och tillbakagång till arbetet för medarbetaren. Dessutom behövs tydligare regler och det borde vara sjukvården och inte försäkringskassans ansvar att bedöma när någon är arbetsför eller inte, avslutar Anette.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Klimatet - en fråga om konkurrenskraft

FREDAGSKRÖNIKA Sverige behöver aktivt arbeta för ett gott näringslivsklimat och en stark konkurrenskraft. Med starka och framgångsrika svenska företag ökar vår möjlighet att uppnå klimatmålen väsentligt.
NYHET Publicerad:

Arena Arbetsliv – samverkan mellan skola och näringsliv

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Öckerö kommun, en ö-kommun strax utanför Göteborg med cirka 12 000 invånare, har länge arbetat aktivt med att öka samverkan mellan kommun, skola och det lokala näringslivet.
NYHET Publicerad:

En något annorlunda julkalender

FREDAGSKRÖNIKA Snart är mörka november till ända. Framför oss har vi en lite ljusare tid fylld med adventsmys, adventskalendrar och julbestyr. Vad passar då bättre än en kalender fylld med riktigt bra tips inför jul? Vår kalender är dock en något annorlunda sådan. Med start den 1 december ger vi er våra 24 bästa tips för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Så får fler i Göteborgs utsatta förorter jobb

Branschorganisationen för tjänsteföretag, Almega, har släppt en rapport över vilka yrken som är vanligast bland boende i Göteborgs utsatta områden och presenterar fem förslag för hur fler ska komma i arbete.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för morgondagens beslutsfattare

FREDAGSKRÖNIKA Att unga engagerar sig i samhällsutvecklingen är av stor vikt. Dels för deras personliga utveckling men framförallt för att det är en viktig demokratisk byggsten för ett bättre framtida samhälle.  
NYHET Publicerad:

Årets praoplats utsedd: Tidaholms Sparbank tar hem priset

PRAO På en praoplats får ungdomar en första inblick i arbetslivet. För att uppmärksamma företag som på ett engagerat sätt ger ungdomar en försmak av detta delades för första gången priset Årets praoplats ut under Näringslivsfesten i Tidaholm.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för unga beslutsfattare

UTBILDNING Svenskt Näringsliv i Västra Götaland startar en spetsutbildning för unga – Näringslivsakademin Väst. Utbildningen ger deltagarna en chans att fördjupa sig i näringslivsfrågor och bli riktigt duktiga på vad som krävs för att skapa ett välmående företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?

FREDAGSKRÖNIKA Trots att vi vet hur trenderna ser ut återstår frågan, hur ska vi egentligen rusta oss för framtiden? I dagens fredagskrönika skriver Christina Riksén om hur vi förbereder oss för framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarfrågor i fokus

ARBETSGIVARDAG Över 170 personer från 130 företag deltog under en förmiddag fylld med givande föreläsningar och erfarenhetsutbyten.
NYHET Publicerad:

Vilken kommun i Västra Götaland blir först med en krångelombudsman?

FREDAGSKRÖNIKA Som första kommun i landet tar Helsingborg ett spännande initiativ och inför en ”krångelombudsman”. Vilken kommun i Västra Götaland blir först att följa efter?
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen - så sparar vi 70-100 miljarder

UPPHANDLING I TV, tidningar och på sociala medier pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Simon Påhlman

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.
NYHET Publicerad:

Skaraborg satsar på företagsklimatet 

FÖRETAGSKLIMAT 2018 presenterade Skaraborgs kommunalförbund projektet ”Stärkt företagsklimat i Skaraborg”. Ett år in i projektet har mycket hänt.
NYHET Publicerad:

Great minds don't think alike

FREDAGSKRÖNIKA Hur överbrygger vi kompetensgapet, vänder utanförskap till integration och mångfald till affärsnytta? Det skriver Rudolf Antoni om i dagens krönika.
NYHET Publicerad:

Industrinatt – för inblick och kompetensförsörjning

FÖRETAGSKLIMAT Götene kommun arbetar aktivt tillsammans med näringslivet för att skapa ett så gott företagsklimat som möjligt. Ett bra exempel är att de tillsammans med Näringslivsföreningen arrangerade Götene Industrinatt för andra gången, kvällen den 23 oktober.
NYHET Publicerad:

Så rustas Västra Götaland

FREDAGSKRÖNIKA Vi ser en oväntat snabb försvagning av konjunkturen och vi går en tuffare framtid till mötes. För att möta dessa utmaningar blir kommunernas arbete med att stärka de lokala förutsättningarna för företagande allt viktigare.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Mathilda!

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Mathilda Ohlsson Larsson! Vi bad henne att svara på några snabba frågor för att lära känna henne lite bättre.
NYHET Publicerad:

Lagligt, lämpligt och listigt

FÖRETAGSKLIMAT Det finns en hel del som en kommun eller offentlig aktör kan göra för att arbeta för en sundare konkurrens med näringslivet, det menar Stefan Sagebro, expert hos Svenskt Näringsliv.