Inspiring Fifty Nordic

Inspiring Fifty Nordic lyfter fram 50 kvinnor som är med och förändrar techbranschen i Norden.

De är techbranschens hetaste kvinnor 

NYHET Publicerad

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?

Livia Moore

"Det är hög tid att titta på siffrorna och jobba med mångfald för att det gynnar affären – inte för att det är trendigt", säger Livia Moore.

Foto: Cecilia Magnusson

– Inspiring Fifty Nordic är ett initiativ för att synliggöra fler kvinnor inom tech. Branschen är fortfarande mansdominerad och genom att lyfta fram 50 kvinnor som är med och förändrar techbranschen inifrån hoppas vi att fler kvinnor ska vilja jobba med teknik. Inspiring Fifty Nordic är ett samarbete mellan Inspiring Fifty som startade i Nederländerna och riskkapitalbolaget Antler. 

Vilka hamnar på listan?  

– Kvinnor som har gjort skillnad på något sätt. Det kan handla om att de har grundat ett bolag, gjort en snabb karriärresa inom ett techbolag eller att de har synts och varit en stark förebild för andra kvinnor som vill ta steget in i branschen. Många har ledande positioner på något sätt och har förmågan att vara en förebild, påverka och utveckla techbranschen.  

Vad hoppas ni att det ska leda till?  

– Syftet är att lyfta fram dessa kvinnor och att få en långsiktig effekt snarare än konkreta aktiviteter här och nu. Det är lättare för en ung kvinna som får se en annan kvinna som har nått en hög position att se sig själv gå den vägen. Även om de inte vet exakt hur de ska ta sig dit inser de att det är möjligt. 

Hur kommer det sig att ni som investerare är med i samarbetet?  

– Vi ser ett enormt problem inom riskkapital och finansiering världen över. Nya siffror visar att bara en procent av riskkapitalet går till bolag som har grundats enbart av kvinnor. Det är förfärligt! Året är 2019 och vi har inte kommit längre än så – det vill vi förändra. 

Vad är ni ute efter?  

– Forskning och rapporter visar att mångfald leder till bättre lönsamhet, starkare innovationskraft och större kreativitet. Eftersom vi är i riskkapitalbranschen är lönsamhetsfaktorn otroligt viktigt för oss. Vi har som mål att investera i de bästa teamen och att rekrytera in de bästa individerna i vårt program för att sedan hjälpa dem att forma starka grundarteam och skala upp sitt bolag. Får vi inte in en blandad grupp, både män och kvinnor om vi pratar kön, går vi miste om de starkaste individerna.

 – Vi investerar i team där personerna har olika bakgrund, kön och nationaliteter, eftersom vi vet att mångfaldiga team lyckas bättre. Med flera olika perspektiv missar vi inga möjligheter och löser problem på ett bra sätt. 

Hur kan företag inspireras av det här?  

– Jag tror att det är dags för företag att bli datadrivna, framför allt när det gäller jämställdhet. Jämställdhetsdebatten har fokuserat mycket på det etiska och hur det borde vara. Det är hög tid att titta på siffrorna och jobba med mångfald för att det gynnar affären – inte för att det är trendigt. Data visar att lönsamheten ökar med blandade team. 

– Mångfald handlar inte bara om att göra en bra grej. Det handlar om lönsamhet, att vara innovativ och att utveckla sitt företag för att ta vara på möjligheter bortom det man redan gör.  

Vad kan det ge?  

– Det gör det möjligt att bygga produkter och tjänster som riktar sig till en bredare massa och olika kundgrupper. Företag med ett snävt sätt att se på saker missar den här typen av affärsmöjligheter.  

– De gamla argumenten ”det finns inga kvinnor” eller ”vi hittar inga bra kvinnliga kandidater” är rent ut sagt struntprat. Fokuserar man på rätt sätt går det visst. Det kan ta längre tid att hitta kvinnliga kandidater men det jobbet man får utväxling av sedan.  

50 inspirerande kvinnor 

Här presenteras Nordens hetaste techkvinnor år 2019: https://nordics.inspiringfifty.org/nordics-2019 

Inspiring Fifty startade i Nederländerna och finns nu även i Belgien, Sydafrika, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Italien, Danmark, Norge, Finland och Sverige. 

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Komvux: Positiv signal från regeringen

UTBILDNING Regeringen satsar på vuxenutbildningen. Den som har störst behov av studier ska ges förtur och språk blir en naturlig del av yrkesutbildningen. ”Förändringarna är ett steg i rätt riktning för en mer effektiv kompetensförsörjning”, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Tafatt regering hämmar kompetensförsörjningen

DEBATT Arbetsgivare skriker efter rätt kompetens. Samtidigt konstaterar privatanställda tjänstemän att svårigheten att intyga sin kompetens för en ny arbetsgivare är det största hindret för att byta jobb. Att regeringen i det läget väljer att inte hörsamma ett enda av de förslag som presenteras i Valideringsdelegationens utredning är olyckligt, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv och Unionen.
NYHET Publicerad:

Så tog sig byggjätten ur machokulturen

STRATEGI En missad storaffär gjorde att Skanskas mångfaldsarbete tog fart på allvar. "Ledningen hade nog inte förstått att det kunde vara affärskritiskt", säger Monica Westerberg på Skanska Sverige där andelen kvinnor nu har ökat markant.
NYHET Publicerad:

Ica:s toppkvinnor tar för sig allt mer

MÅNGFALD Fokusera på jämlikhet och inkludering så får ni mångfalden på köpet. Rådet kommer från Emma Nyquist, mångfaldsstrateg inom Ica-gruppen. Koncernen fick nyligen ta emot priset som den europeiska detaljhandelns mest jämställda företag.
NYHET Publicerad:

De är techbranschens hetaste kvinnor 

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

”Lär av dem som blickar framåt”

HALLÅ DÄR Maria Norberg, vd och grundare av Teknikkvinnor, nyss hemkommen från konferensen Move The Dial i Toronto. Varför var du inbjuden dit?
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Här tar kvinnorna plats

JÄMSTÄLLDHET Stena Line gör en rejäl satsning på ökad jämställdhet i hela koncernen. Om tre år ska 30 procent av företagets chefer vara kvinnor, liksom 30 procent av alla som nyrekryteras, enligt hr-ansvariga Margareta Jensen Dickson.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivaren satsar på jobb till utsatta grupper

KOMPETENS Att ta in utlandsfödda och personer med funktionsnedsättning är ett sätt för FM Mattsson Mora Group att ta sitt samhällsansvar och få in ny kompetens.
NYHET Publicerad:

Städbolaget där nio av tio är utlandsfödda

MÅNGFALD På Stockholms Städsystem är 90 procent av medarbetarna utlandsfödda och det är något som företagets vd Emma Unevik är mycket stolt över. ”Det är fantastiskt att handgripligen vara en del av integrationen. Vi pratar inte bara om det – vi gör det.”
NYHET Publicerad:

Unga inspirerar i energibranschen

HALLÅ DÄR Neval Bilic, ansvarig för frågor kring kompetensförsörjning på Energiföretagen Sverige. Ni har startat initiativet Qraftsamling. Vad är det?
NYHET Publicerad:

Rapport: Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna

ARBETSMARKNAD Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. ”Företagen är inte bara välfärdsskapare utan också stora utbildningsaktörer”, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert.
NYHET Publicerad:

McDonalds: Inställningen avgör vem som får jobbet

MÅNGFALD Här jobbar svensk- och utlandsfödda sida vid sida. Alla pratar svenska och har en positiv attityd till jobbet. Det är framgångsreceptet när Eva Dunér, ägare av flera McDonaldsrestauranger, anställer ungdomar. 
NYHET Publicerad:

”Våga testa mångfald på riktigt”

HALLÅ DÄR Delal Apak, vd på rekryteringsföretaget Novare Peritos, med fokus på personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer som exempelvis autism, adhd eller add. Hur ser deras arbetsmarknad ut?
NYHET Publicerad:

Så ska unga tjejer behålla sitt teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Unga tjejer följer äldre tjejer på sociala medier, där de delar med sig av vardagen på en teknisk utbildning. Teknikföretagens senaste grepp är ett försök att få fler tjejer att behålla sitt teknikintresse.
NYHET Publicerad:

Uppskattad jubilar fyller 10 år

KOMMENTAR Yrkeshögskolan fyller tio år. Värna skolans särart och låt den stå modell för fler utbildningsformer, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Fyra svenska medaljer vid yrkes-VM

WEBB-TV Sverige kammade hem ett silver, tre brons och sex Medallion for Excellence vid yrkes-VM i ryska Kazan.
NYHET Publicerad:

Med principen "en av tre" stärker Siemens mångfalden

MÅNGFALD Attityder, envishet och empatiska ledare är centrala faktorer i Siemens satsning på mångfald. Norden-vd:n Ulf Troedsson betonar att arbetet är långt ifrån klart men med några enkla konkreta grepp har företaget på senare år lyckats ta rejäla kliv framåt. 
NYHET Publicerad:

Rekryteringsroboten ger alla samma chans

KOMPETENS Roboten Tengai har inga känslor. Den ställer utmanande frågor under intervjun utan att tveka och rapporterar sedan exakt vad kandidaten svarat.