"Ett jobb är alltid bättre än bidrag"

NYHET Publicerad

ENKLA JOBB Det finns alltför många hinder för att vi ska kunna erbjuda jobb till människor som står långt utanför arbetsmarknaden. Med ett förbättrat regelverk och lägre risk vid anställningar kan vi lättare bemöta de enorma utmaningarna inom sysselsättningen framöver. Det menar Michael Jonsson, vd och ägare av AD-Plast i Anderstorp.

Michael-Jonsson-ägare-AD-plast

"Om vi ska kunna erbjuda sysselsättning till nyanlända och ungdomar, och samtidigt behålla industrin i vårt land måste vi öppna för möjligheten att släppa in fler på arbetsmarknaden", säger Michael Jonsson, AD-plast.

– Om vi ska klara välfärden framöver är det absolut avgörande att människor så snabbt som möjligt kommer in i systemet och känner att de bidrar. Ju längre tiden går desto större problem, både för individen och för samhället i stort, säger Michael Jonsson.

Michael Jonssons företag, AD-Plast AB, har runt 40 anställda i dag. De är legotillverkare inom formsprutning av plastföremål. Många arbetsuppgifter kräver ingen högre utbildning, men behöver ändå en viss inskolningsperiod på företaget. Han skulle gärna anställa fler om det vore lättare och billigare.

Lista: Det här måste regeringen göra NU

Stora kostnader vid nyanställningar

– Det innebär en stor risk för oss att anställa en oerfaren person i dag eftersom kostnaden endast är marginellt lägre mot att anställa en erfaren. Detta gör att många ungdomar och nyanlända stängs ute, säger Michael Jonsson.

Själva inskolningsperioden för en person kan bli en dyr historia. Ju längre inskolningsperiod desto större kostnader. Dels måste man avdela en resurs till att lära upp den nya, och dels är den nya inte lönsam under upplärningen.

– Det innebär att vi måste betala upp till en och den halv heltidstjänst, ibland under flera månaders tid. Detta kan kosta flera hundra tusen kronor och för vissa företag kan det vara hela årsvinsten. Om den nyanställda sedan lämnar företaget kan det bli katastrof, säger Michael Jonsson.

Lärlingssystem och lågavlönade jobb en lösning

Han tycker att någon form av lärlingssystem borde utvecklas. Ett system där företaget på något sätt blir kompenserat för det produktionsbortfall som en inlärningsperiod innebär. Han nämner den tyska modellen där lärlingssystemet är väl utbyggt och där företagens kostnad under inlärningsperioden är låg. Där är också ungdomsarbetslösheten mycket låg.

Men Michael Jonsson skulle också vilja erbjuda fler, enklare jobb, där inlärningsperioden är kort eller obefintlig. Problemet är bara att lönerna ännu så länge är nästan lika höga som för de mer kvalificerade jobben.

– Ett arbete med låg lön måste alltid betraktas som bättre än att ta bidrag. För en nyanländ är ett arbete ett sätt att komma in i samhället, att lära sig ett språk, att få in en fot på arbetsmarknaden.

Hög utbildning inget krav för karriär

Michael Jonsson drivit sitt företag sedan 1994 och har sett många lyckade exempel där människor har kommit in på företaget utan tidigare erfarenhet och vuxit med sina uppgifter.

– Efter kriget i forna Jugoslavien kom det många flyktingar till oss. Många var oerhört glada över att ha ett jobb, även om det var lågkvalificerat. Stoltheten och arbetsglädjen gick inte att ta miste på. Vissa är kvar och har avancerat till mer kvalificerade arbetsuppgifter. Det viktiga var att de snabbt kände att de gjorde nytta i samhället och ingick i ett sammanhang, säger Michael Jonsson.

Han berättar om ett annat exempel där en oerfaren person fick chansen att arbeta på AD-Plast som mycket ung. Exemplet visar att en framgångsrik yrkeskarriär inte förutsätter universitetsutbildning.

– En av våra anställda började arbeta på AD-Plast direkt efter nionde klass. Han avancerade till mer avancerade tjänster, blev produktansvarig och sedan marknadschef. Snart ska han lämna företaget för att ta över som ägare och vd för ett annat bolag med över trettio anställda.

En allmän attitydförändring till arbete vore enligt Michael Jonsson välkommen, där ett enkelt jobb inte behöver innebära låg status.

Politiken går åt fel håll

I dag ser Michael Jonsson med oro på den politiska utvecklingen som han anser går åt alldeles fel håll och han upplever att regeringen verkar vilja hindra företagare snarare än att hjälpa dem.

– Fördubblingen av arbetsgivaravgiften för ungdomar var en märklig åtgärd, som i ett slag höjde trösklarna för ungdomar att komma i arbete. De vill dessutom ta bort incitamenten för oss att riskera, satsa och utveckla i våra företag genom förändrade 3:12-regler som försämrar våra möjligheter att ta ut vinst. Vem ska skapa de nya jobben om risktagande inte ska få belönas med eventuell vinst?

Att Socialdemokraterna tidigare i våras öppnade för fackens krav att begränsa visstidsanställningar är ytterligare något som Michael Jonsson ser som ett tecken på okunskap om vad som skapar sysselsättning.  

– Om vi ska kunna erbjuda sysselsättning till nyanlända och ungdomar, och samtidigt behålla industrin i vårt land måste vi öppna för möjligheten att släppa in fler på arbetsmarknaden. Det gör vi inte genom att försvåra och fördyra för företagare att anställa, säger Michael Jonsson.

Henrik Sjögren

EFTERLYSES: 340 000 NYA JOBB

Regeringens mål är att Sverige ska ha EUs lägsta arbetslöshet år 2020. För att klara det behövs 340 000 nya jobb.

Mycket måste göras, och det är bråttom. Här listar vi de mest akuta åtgärderna som politikerna behöver ta tag i på kampanjsajten  www.svensktnaringsliv.se/340000/

Även om Sverige har en hög sysselsättningsgrad står fortfarande alldeles för många utanför. Särskilt svårt att få ett jobb är det för nyanlända med bristande utbildning. Regeringen tar inte tag i problemet på allvar, utan gör det istället svårare och dyrare för företagen att anställa.

Det krävs politiska reformer för att underlätta framväxten av fler enkla jobb – och det är bråttom.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Nyanlända lyfte arbetsmoralen på Bröderna Jansson

INTEGRATION Efter några veckors praktik erbjöd Bröderna Jansson-Nissavarvet två nyanlända svetsare från Syrien anställning. Det är ett lyft för kulturen och arbetsmoralen, enligt vd:n Christin Jansson.
NYHET Publicerad:

Utbildningsplikten är feltänkt

KOMMENTAR Regeringens reform för att öka utbildningsnivån bland nyanlända – den så kallade utbildningsplikten – går trögare än tänkt. Hittills i år har 5 500 personer bedömts omfattas av utbildningsplikt. Av dem har endast 90 personer påbörjat studier. Det är svårt att inte se det som ett fiasko, skriver Karin Rebas, skolpolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Jobb en förutsättning för integration

ARBETSMARKNAD Med många utlandsfödda utanför arbetsmarknaden och företag som skriker efter kompetens borde integrationen kunna lösas. Men varför går det så långsamt? Och vad behöver göras för att det ska fungera bättre? Det diskuterades vid ett seminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Bussbolag sätter nyanlända i förarsätet

INTEGRATION Västanhede Trafik i Avesta var i stort behov av fler busschaufförer, tack vare en vunnen upphandling. Att större delen av de rekryterade chaufförerna var nyanlända var inget hinder. Fyra år senare jobbar företaget fortfarande med integration.
NYHET Publicerad:

Wetterlings yxfabrik satsar på integration

INTEGRATION På Wetterlings yxfabrik jobbar tre nyanlända killar från Eritrea, tillsammans med sina nio svenska kollegor. Den lyckade integrationen har väckt uppmärksamhet på håll, berättar vd Johan Ståhlberg. "Vi har blivit ambassadörer i konsten att ta bort fördomar. Företag och kommuner kommer hit på studiebesök".
NYHET Publicerad:

Sömnad ger jobb åt nyanlända flyktingar

INTEGRATION När idén att anställa nyanlända flyktingar i verksamheten kom upp såg företaget Svenskt Tenn till att den blev verklighet. Vd Maria Veerasamy berättar om en lång väg mot ett lyckat resultat.
NYHET Publicerad:

IT-branschen skriker efter kompetens – nu utvisas nyckelmedarbetare

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Det fattas 30 000 it-specialister i Sverige, och inom fem år kommer det att saknas över 70 000. Trots det utvisas Safinaz Awad, som flydde från Syrien och fick jobb som it-specialist. Det slår hårt mot arbetsgivaren Sweet Systems. "Man blir bestört på flera plan. Vi är runt 60 medarbetare och behöver varenda en", Klas-Magnus Hilberth, grundare.
NYHET Publicerad:
NYHET Publicerad:

De gör det lättare att anställa nyanlända

INTEGRATION Nils Bacos och Cecilia Brunnström i Lund tröttnade på allt krångel och administration som uppstår vid anställning av asylsökande eller nyanlända. Nu har de skapat en e-tjänst som tar hand om pappersarbetet.
NYHET Publicerad:

Vill anställa nyanlända – stoppas av regelkrångel

ARBETSMARKNAD Arbetslösheten bland utrikes födda fortsätter att stiga, och låg i augusti på 22 procent. Fack och arbetsgivare förhandlar just nu för att bryta den allt mer akuta situationen. Björn Jonzon driver hotell och konferens och vill anställa nyanlända– men hindras av regelkrångel och höga ingångslöner.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarna välkomnar samtal om etableringsanställning

KOMMENTAR Idag har fackförbunden inom LO meddelat att de önskar att förhandla om etableringsanställningar med sina motparter. Det är ett besked som Svenskt Näringsliv har efterfrågat under en längre tid och välkomnar.
NYHET Publicerad:

Handlare vill anställa fler

ARBETSMARKNAD Daniel Özer driver en ICA-butik där det finns massor av arbetsuppgifter. Han skulle gärna anställa fler personer om det inte var så dyrt med personal. Det är olyckligt menar Daniel Özer som gärna tar ansvar för att fler kommer i arbete.
NYHET Publicerad:

Hela listan: Så många jobb saknas i ditt län

340 000 NYA JOBB Regeringens mål är att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. För att nå dit behövs 340 000 nya jobb. Här är hela listan på hur många jobb som saknas – län för län.
NYHET Publicerad:

"Ett jobb är alltid bättre än bidrag"

ENKLA JOBB Det finns alltför många hinder för att vi ska kunna erbjuda jobb till människor som står långt utanför arbetsmarknaden. Med ett förbättrat regelverk och lägre risk vid anställningar kan vi lättare bemöta de enorma utmaningarna inom sysselsättningen framöver. Det menar Michael Jonsson, vd och ägare av AD-Plast i Anderstorp.
NYHET Publicerad:

Jobbmål kräver radikala reformer

ENKLA JOBB Regeringens mål är att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Det förutsätter 340 000 nya jobb. För att de ska skapas krävs genomgripande åtgärder, anser vd Carola Lemne.
NYHET Publicerad:

Fler enkla jobb kräver samarbete

DEBATT Vi är redo att sänka trösklarna in till arbetsmarknaden. Samtidigt måste LO och regeringen ta sitt ansvar. Det krävs reformer för att underlätta framväxten av fler enkla jobb – och det är bråttom, skriver företrädare för fem medlemsorganisationer och Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

”Ett arbetsmarknadspolitiskt fiasko”

ARBETSMARKNAD Extratjänster är ett arbetsmarknadspolitiskt fiasko, menar Edward Hamilton, arbetsmarknadsexpert. Trots att regeringens utlovade 20 000 tjänster bara har blivit runt 3 000 ska projektet nu utvidgas till att omfatta fler områden.
NYHET Publicerad:

Så fick nyanlända anställningar i byggbranschen

INTEGRATION SH Bygg har sedan 2016 samarbetat med Uppsala kommun och Arbetsförmedlingen kring ett integrationsprojekt i syfte att hjälpa nyanlända in i byggbranschen. Reza Fazilik, från Afghanistan, är en av de som fått jobb efter praktiken.
NYHET Publicerad:

Förslag om arbetstid får kritik

ARBETSMARKNAD I ett blogginlägg kritiserar arbetsmarknadsexpert Patrik Karlsson regeringens förslag om bland annat alterneringsår och arbetstidsbanker.
NYHET Publicerad:

Ica-handlare vill få fler i arbete – hindras av regler

ARBETSMARKNAD ”Vi står inför enorma samhällsproblem om vi inte gör det lättare för företagen att anställa, något som har ställts på sin spets efter hösten 2015 då vi tog emot fler flyktingar än någonsin tidigare. Att snabbt komma i arbete är viktigt för självkänsla, språkinlärning och självständighet”, säger Jonas Berg, som driver Ica Maxi i Södertälje.