Thommy Backner
Foto: Nisse Schmidt

"Individer mår mycket bättre om de får chansen att utveckla sin kompetens och då är det bra även för oss som företag. Annars kommer vi att ha 90 procent vrak på arbetsplatserna, med psykisk ohälsa eller alkoholproblem." Det säger Thommy Backner som äger och driver Sälens högfjällshotell.

Kompetenslyft tar fjällhotellet ur krisen

NYHET Publicerad

BESÖKSNÄRING Anställda hos Sälens högfjällshotell går utbildningar inom marknadsföring och digitalisering under korttidspermitteringen. "Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra", säger Thommy Backner, vd och ägare.

Sälens högfjällshotell stängde helt i mitten av mars när reserestriktioner och förbud mot folksamlingar på mer än 500 personer kom.

– Under den här perioden brukar det vara flera tusen personer på hotellet men nu bokades alla konferenser och hotellrum av och vi tvingades stänga after ski och nattklubbar. Det kom väldigt hastigt, säger Thommy Backner, vd och ägare av Sälens högfjällshotell.

Plötsligt stod han inför den grannlaga uppgiften att på bästa sätt hantera ett hundratal säsongsanställda och 20 årsanställda.

– Det var jobbigt men vi lyckades ändå uppfylla alla avtal vi hade med de säsongsanställda så att de fick den utlovade arbetstiden. Det var skönt – även om det var dyrt.

Tolv av de årsanställda varslades snabbt men det togs sedan tillbaka när det statliga stödet för korttidspermittering kom.

– Det är en av få åtgärder som på riktigt har hjälpt företag och anställda. När vi såg hur bra det fungerade för vår verksamhet hävde vi varslet.

I dagsläget är 17 av de årsanställda korttidspermitterade, mellan 40 och 80 procent. Även om högfjällshotellet är stängt finns det fortfarande uppgifter som behöver utföras inför nästa vintersäsong.

Bland annat handlar det om fastighetsskötsel, storstädning av rum och lägenheter, till förberedelser för vinterbokningar och att svara i telefon. Arbetet sprids ut på de som är permitterade.

– Alla ställer upp för varandra. Även om man är receptionist eller kock så är man med och städar och fixar med annat.

I Thommy Backners mejlbox kommer just nu extra många förslag om utbildningar, allt från Yrkeshögskoleutbildningar till specialkurser och högskolekurser. De distribuerar han direkt vidare till personalen så får de välja vad de vill gå. Det har lett till att marknadschefen läser en kurs i digitalisering, två medarbetare läser på IHM, och några läser också kurser som inte handlar om det de jobbar med.

– Det är flera som har valt att gå en utbildning och det gör de i så fall frivilligt och hemifrån. All kunskap är till nytta även om de läser saker som de inte jobbar med. Kunskap i sig själv gör oss som företag starkare.

Det nya avtalet mellan arbetsgivarorganisationen Visita och Hotell- och restaurangfacket, som säger att kompetensutveckling ska kunna ske under den arbetsfria tiden vid korttidspermittering är bra både för arbetsgivaren och den anställde, anser han.

– Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra. Att då kunna skapa den här typen av uppgifter som stimulerar individen på olika sätt är såklart bra.

Han betonar att kompetensutveckling är betydelsefullt ur många aspekter. I det här läget är individens välmående viktigare än att företaget gynnas av välutbildad personal.

– Individer mår mycket bättre om de får chansen att utveckla sin kompetens och då är det bra även för oss som företag. Annars kommer vi att ha 90 procent vrak på arbetsplatserna, med psykisk ohälsa eller alkoholproblem, om det här skulle fortsätta fram till jul.

Än så länge har utbildningen baserats på frivillighet men blir coronakrisen långvarig behövs det en tydligare plan från företagets sida, konstaterar han.

– Fortsätter det här i höst kommer vi att initiera ett kompetensutvecklingsprogram som alla kan delta i. Vi ska ta tag i planeringen av det snart.

Områden där han ser ett stort framtida kompetensbehov är bland annat automatisering och robotisering.

– Det finns många roliga utvecklingsutmaningar i vår bransch och det är några av dem som hela personalgruppen behöver utvecklas inom. Internationellt, framför allt i Japan, växer det till exempel fram i stort sett obemannade restauranger.

Samtidigt inser Thommy Backner att många företag inte orkar ta tag i kompetensutveckling i ett läge då de kämpar för att behålla sina anställda överhuvudtaget.

– Varje vaken timme jagar man framtid och likviditet. Att driva ett litet företag som inte haft någon inkomst på flera månader tär hårt och de som inte ser något ljus alls i tunneln mår dåligt.

Största dilemmat är att inte veta hur länge krisen ska pågå, betonar han.

– Vi sitter varje dag nu och planerar framtiden. Vi har tre fyra olika scenarier, från ett normalläge till ett katastrofscenario.

Osäkerheten gör att Sälens högfjällshotell har bestämt sig för att vänta så nära inpå jul det går innan säsongsarbetarna för nästa vinter anställs. Normalt sett brukar det ske i september-oktober.

– Även om det lättas upp i höst kommer det att bli några år nu som vi måste tänka om och inte vara så offensiva – vilket är det värsta jag vet, säger Thommy Backner.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Fortsatt allvarligt läge

CORONAKRISEN Trots statistik som pekar på att vi börjar få bättre kontroll över smittospridningen kommer oroande statistik för företagens resultat. ”Vi kan inte slappna av nu om det ska finnas några jobb att komma tillbaka till efter semestrarna”, säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

”Vi måste vända på tratten” 

HALLÅ DÄR Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas?
NYHET Publicerad:

Snabba vägar till ny kunskap

KOMPETENS Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”.
NYHET Publicerad:

Digitalt kompetenslyft för garveriet

DIGITALISERING När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Jacke: "Företagen kommer att vara motorn i återhämtningen"

ÅTERSTARTA SVERIGE Svenskt Näringsliv vill se en bred kraftsamling för jobben när Sverige lämnar den akuta fasen av den ekonomiska krisen. I dag presenteras därför ett första jobbpaket med åtgärder som lägger grunden för en återhämtning baserad på framtidstro, konkurrenskraft och hållbarhet.
NYHET Publicerad:

”Överlever företagen har fler ett jobb att gå till”

ARBETSMARKNAD Svensk arbetsmarknad är i gungning. Arbetslösheten ökar rekordartat, visar Arbetsförmedlingens senaste prognos. ”Det är viktigt att företagen överlever krisen, så att så många som möjligt har ett jobb att gå till”, säger chefekonom Bettina Kashefi.
NYHET Publicerad:

Ny prognos: Ekonomiska krisen allt djupare

KONJUNKTUREN Trots tecken på en svag vändning uppåt, så räknar Svenskt Näringsliv med en fortsatt djup ekonomisk nedgång. BNP krymper med drygt sex procent under innevarande år, enligt en ny prognos. ”Situationen sätter en enorm press på våra företag och deras verksamheter”, säger chefekonom Bettina Kashefi.
NYHET Publicerad:

Bilmetro ställer om för att klara av krisen

CORONAKRISEN Bilmetros planer för året ställdes på ända när coronakrisen slog till. Nybilsförsäljningen har minskat märkbart. Nu skär bolaget i sina kostnader för att ta sig igenom krisen.
NYHET Publicerad:

Flygplatschef tror på framtiden – men det kan ta tid att komma tillbaka

CORONAKRISEN När coronakrisen slog till försvann 99 procent av alla passagerare från Malmö Airport. I avgångshallen, som normalt brukar eka av liv, är det allt som oftast tomt. Men nu börjar resandet så sakteliga komma igång igen med fler avgångar och fler passagerare. ”Det finns en lust och en önskan efter att resa och den kommer inte att försvinna”, säger flygplatschefen Peter Weinhandl.
NYHET Publicerad:

Fortsatt osäkerhet hos campingföretagen

CORONAKRISEN Beskedet om friare resor inom Sverige har inte gjort att campingföretagen vågar blåsa faran över. Osäkerheten är fortfarande stor. Ingen vet hur sommaren kommer att se ut. "Vi har haft både avbokningar och nya bokningar de senaste dagarna. Sammantaget har det blivit en liten ökning, men vi känner oss fortfarande väldigt osäkra. Det gäller att avvakta", säger Maria Bootsman på Ljusdals Camping.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Tillförsikt i besöksnäringen efter slopade reserestriktioner

CORONAKRISEN Reserestriktionerna hävs och från och med den 13 juni bedöms symptomfria personer kunna resa i hela Sverige. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på en pressträff den fjärde juni. Ett besked som välkomnas av flera företagare i besöksnäringen.
NYHET Publicerad:

Förslag: Rätt till förebyggande sjukpenning för högriskgrupper

CORONAKRISEN Kritik har riktats mot regeringen för att ersättningen dröjer till personer som är i riskgrupper och inte kan arbeta hemma. Efter förhandlingar i riksdagen presenterades nyligen ett förslag till ersättning som innebär rätt till förebyggande sjukpenning för riskgrupper.
NYHET Publicerad:

Så kompetenssäkrar du företaget under krisen

WEBBINAR Ett webbinarium om hur du som arbetsgivare kan använda tiden under corona till att behålla och stärka kompetensen i ditt företag, för att stå starkare när det vänder.
NYHET Publicerad:

Försiktig optimism hos västmanländskt företag

CORONAKRISEN Kadesjös i Västerås med cirka 60 anställda går likt många andra företag just nu en osäker framtid till mötes. Företaget har trots krisen haft full beläggning under hela våren och bland annat hjälpt vården i form av att tillverka bågar till de skyddsvisir som används. VD Birgitta Lindblad berättar dock att osäkerheten inför hösten är påtaglig och att det måste råda en försiktighet i planeringen inför framtiden.
NYHET Publicerad:

Åtgärdspaketen som ska ta företagen ur krisen

ÅTERSTARTA SVERIGE Svenskt Näringsliv tar ledningen i ett nytt, stort projekt för att återstarta ett coronadrabbat Sverige. Redan i juni, trots att krisen är långt ifrån över, kommer de första förslagen. ”Vi är i det här tillsammans. Om vi ska få fart på Sverige måste företagen få fart”, säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Återstarta Sverige med bättre villkor för jobb och företagande

CORONAKRISEN Förutsättningarna för företagande, arbete, forskning och utveckling, investeringar och handel avgör hur bra och hur snabbt Sverige tar sig tillbaka till ett nytt normalläge. Projekt ”Återstarta Sverige” bidrar med konkreta reformförslag och prioriteringar, skriver vd Jan-Olof Jacke på DN Debatt.
NYHET Publicerad:

”Fysiska möten värdesätts mer i framtiden”

ARBETSMARKNAD Företag och anställda kommer att jobba på ett annat sätt på andra sidan corona. Det säger Mattias Dahl, vice vd. ”Det som annars hade hänt under tio år händer på ett år när det gäller digitalisering, men samtidigt upptäcker vi hur mycket det mänskliga mötet betyder”, säger han.
NYHET Publicerad:

Tappa inte greppet om lönebildningen

KRÖNIKA Vi är i den största kris som de flesta av oss upplevt och det är oklart hur länge den kommer att pågå. För att inte riskera att fler jobb går förlorade är det viktigt att hålla huvudet kallt i lönebildningen. Det skriver Edel Karlsson Håål, lönebildningsexpert.