Trygghetsfonden: Ta vara på tillfället

NYHET Publicerad

OMSTÄLLNING Trots att pandemin innebär stora utmaningar är det ett bra tillfälle både för företag och individer att stärka sin kompetens för att stå ännu bättre rustade när det lättar. Det menar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden.

Caroline Söder

"Vi har en möjlighet att ta vara på att vi är långt framme när det gäller digitalisering", säger Caroline Söder.

Foto: Eva Lindblad

I och med corona har det blivit än tydligare hur integrerade svenska företag är i globala värdekedjor och Sveriges stora exportberoende gör oss extra känsliga. Därför är det också extra viktigt med kompetensutveckling.  

– Pågår det här under en längre tid, och vi inte gör något kompetensmässigt utan bara passivt inväntar vändningen, påverkas vår konkurrenskraft och vi riskerar att tappa våra positioner globalt i flera branscher, säger Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden, TSL.

Coronapandemin kommer att förändra arbetsmarknaden mer eller mindre i olika branscher men ingen vet ännu hur. Vilka jobb kommer till? Vilka blir mindre efterfrågade? Hur påverkas arbetsprocesserna av ny teknologi?

– Vissa företag passar på att förändra sina processer nu för att stå bättre rustade i konkurrensen efter corona och då finns det ytterligare skäl att förstärka kompetensen kring det.

Eftersom ingen vet hur djup och långvarig konjunkturnedgången blir behöver företagen lägga upp strategier både på kort, medellång och lång sikt, även när det gäller kompetensbehovet, anser Caroline Söder. Annars är det svårt att ha en idé om vilka kompetensutvecklingsinsatser som gör mest nytta. 

– Vi har en möjlighet att ta vara på att vi är långt framme när det gäller digitalisering på bred front och att vi har kunnat hålla igång våra verksamheter bland annat genom regeringens stödinsatser.

Sju av tio företag som tvingats varsla eller säga upp på grund av pandemin finns i branscher med till största delen kollektivanställda som omfattas av stöd från TSL. Det har lett till att TSL de senaste sex veckorna har haft tio gånger fler uppsagda att hantera än vanligt – lika många som under ett helt år.

De flesta kommer från hotell- och restaurangbranschen, men det har även kommit personer från delar av handeln och från företag med verksamhet inom persontrafik. En viss ökning syns hos leverantörer till industrin men hittills verkar uppsägningarna inom industrin dämpas av möjligheten till korttidspermitteringar.

Normalt kommer ungefär hälften av de som TSL stöttar från industrin, men nu överväger hotell- och restaurangpersonal, där många är unga och där majoriteten som lägst har en gymnasieutbildning.

– Det innebär att vi har en grupp som är relativt ung och välutbildad och vars kompetens nu kommer andra arbetsgivare till nytta.

Caroline Söder betonar att det finns lediga jobb på arbetsmarknaden. Normalt har nio av tio som får stöd från TSL sysselsättning inom ett år. Antingen har de ett nytt jobb, de har startat eget eller så har de påbörjat en utbildning. Hittills har den siffran inte förändrats.

– I nuläget finns det fortfarande jobb att söka, men det kan innebära att den som har sagts upp måste ta ett temporärt jobb i en annan bransch, alternativt kompetens- eller yrkesväxla till en bransch där behoven är större.

Utmaningen är att få till en bra matchning och då kan det behövas validering och möjligheter till utbildning, konstaterar hon.

– De allra flesta får ett nytt jobb men i vissa fall kan det ta lite längre tid, till exempel för de som är i slutet av sitt yrkesliv.

Det svåra för många företag är att hantera krisen här och nu, samtidigt som de måste jobba långsiktigt.

– Vi är många aktörer som måste hjälpas åt för att ge företagen så bra förutsättningar som det är möjligt för att stärka sin kompetens och integrerar på ett bra sätt i sina strategier, säger Caroline Söder.

Om Trygghetsfonden

Trygghetsfonden TSL är ett omställningsstöd som 70 000 arbetsgivare har möjlighet att erbjuda sina 2 000 000 medarbetare vid uppsägning på grund av arbetsbrist.

Stödet innebär hjälp till nytt jobb genom jobbcoachning och möjlighet till validering och utbildningsinsatser.

Det är Svenskt Näringsliv och LO som äger TSL och alla privata arbetsgivare som har kollektivavtal med ett LO-förbund omfattas av försäkringen.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Fortsatt allvarligt läge

CORONAKRISEN Trots statistik som pekar på att vi börjar få bättre kontroll över smittospridningen kommer oroande statistik för företagens resultat. ”Vi kan inte slappna av nu om det ska finnas några jobb att komma tillbaka till efter semestrarna”, säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

”Vi måste vända på tratten” 

HALLÅ DÄR Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas?
NYHET Publicerad:

Snabba vägar till ny kunskap

KOMPETENS Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”.
NYHET Publicerad:

Digitalt kompetenslyft för garveriet

DIGITALISERING När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Jacke: "Företagen kommer att vara motorn i återhämtningen"

ÅTERSTARTA SVERIGE Svenskt Näringsliv vill se en bred kraftsamling för jobben när Sverige lämnar den akuta fasen av den ekonomiska krisen. I dag presenteras därför ett första jobbpaket med åtgärder som lägger grunden för en återhämtning baserad på framtidstro, konkurrenskraft och hållbarhet.
NYHET Publicerad:

”Överlever företagen har fler ett jobb att gå till”

ARBETSMARKNAD Svensk arbetsmarknad är i gungning. Arbetslösheten ökar rekordartat, visar Arbetsförmedlingens senaste prognos. ”Det är viktigt att företagen överlever krisen, så att så många som möjligt har ett jobb att gå till”, säger chefekonom Bettina Kashefi.
NYHET Publicerad:

Ny prognos: Ekonomiska krisen allt djupare

KONJUNKTUREN Trots tecken på en svag vändning uppåt, så räknar Svenskt Näringsliv med en fortsatt djup ekonomisk nedgång. BNP krymper med drygt sex procent under innevarande år, enligt en ny prognos. ”Situationen sätter en enorm press på våra företag och deras verksamheter”, säger chefekonom Bettina Kashefi.
NYHET Publicerad:

Bilmetro ställer om för att klara av krisen

CORONAKRISEN Bilmetros planer för året ställdes på ända när coronakrisen slog till. Nybilsförsäljningen har minskat märkbart. Nu skär bolaget i sina kostnader för att ta sig igenom krisen.
NYHET Publicerad:

Flygplatschef tror på framtiden – men det kan ta tid att komma tillbaka

CORONAKRISEN När coronakrisen slog till försvann 99 procent av alla passagerare från Malmö Airport. I avgångshallen, som normalt brukar eka av liv, är det allt som oftast tomt. Men nu börjar resandet så sakteliga komma igång igen med fler avgångar och fler passagerare. ”Det finns en lust och en önskan efter att resa och den kommer inte att försvinna”, säger flygplatschefen Peter Weinhandl.
NYHET Publicerad:

Fortsatt osäkerhet hos campingföretagen

CORONAKRISEN Beskedet om friare resor inom Sverige har inte gjort att campingföretagen vågar blåsa faran över. Osäkerheten är fortfarande stor. Ingen vet hur sommaren kommer att se ut. "Vi har haft både avbokningar och nya bokningar de senaste dagarna. Sammantaget har det blivit en liten ökning, men vi känner oss fortfarande väldigt osäkra. Det gäller att avvakta", säger Maria Bootsman på Ljusdals Camping.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsprång efter krisen

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Många åtgärder har vidtagits och ett stort antal verksamheter har varslat, sagt upp eller permitterat sin personal. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills dess att det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? 
NYHET Publicerad:

Tillförsikt i besöksnäringen efter slopade reserestriktioner

CORONAKRISEN Reserestriktionerna hävs och från och med den 13 juni bedöms symptomfria personer kunna resa i hela Sverige. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på en pressträff den fjärde juni. Ett besked som välkomnas av flera företagare i besöksnäringen.
NYHET Publicerad:

Förslag: Rätt till förebyggande sjukpenning för högriskgrupper

CORONAKRISEN Kritik har riktats mot regeringen för att ersättningen dröjer till personer som är i riskgrupper och inte kan arbeta hemma. Efter förhandlingar i riksdagen presenterades nyligen ett förslag till ersättning som innebär rätt till förebyggande sjukpenning för riskgrupper.
NYHET Publicerad:

Så kompetenssäkrar du företaget under krisen

WEBBINAR Ett webbinarium om hur du som arbetsgivare kan använda tiden under corona till att behålla och stärka kompetensen i ditt företag, för att stå starkare när det vänder.
NYHET Publicerad:

Försiktig optimism hos västmanländskt företag

CORONAKRISEN Kadesjös i Västerås med cirka 60 anställda går likt många andra företag just nu en osäker framtid till mötes. Företaget har trots krisen haft full beläggning under hela våren och bland annat hjälpt vården i form av att tillverka bågar till de skyddsvisir som används. VD Birgitta Lindblad berättar dock att osäkerheten inför hösten är påtaglig och att det måste råda en försiktighet i planeringen inför framtiden.
NYHET Publicerad:

Åtgärdspaketen som ska ta företagen ur krisen

ÅTERSTARTA SVERIGE Svenskt Näringsliv tar ledningen i ett nytt, stort projekt för att återstarta ett coronadrabbat Sverige. Redan i juni, trots att krisen är långt ifrån över, kommer de första förslagen. ”Vi är i det här tillsammans. Om vi ska få fart på Sverige måste företagen få fart”, säger vd Jan-Olof Jacke.
NYHET Publicerad:

Återstarta Sverige med bättre villkor för jobb och företagande

CORONAKRISEN Förutsättningarna för företagande, arbete, forskning och utveckling, investeringar och handel avgör hur bra och hur snabbt Sverige tar sig tillbaka till ett nytt normalläge. Projekt ”Återstarta Sverige” bidrar med konkreta reformförslag och prioriteringar, skriver vd Jan-Olof Jacke på DN Debatt.
NYHET Publicerad:

”Fysiska möten värdesätts mer i framtiden”

ARBETSMARKNAD Företag och anställda kommer att jobba på ett annat sätt på andra sidan corona. Det säger Mattias Dahl, vice vd. ”Det som annars hade hänt under tio år händer på ett år när det gäller digitalisering, men samtidigt upptäcker vi hur mycket det mänskliga mötet betyder”, säger han.
NYHET Publicerad:

Tappa inte greppet om lönebildningen

KRÖNIKA Vi är i den största kris som de flesta av oss upplevt och det är oklart hur länge den kommer att pågå. För att inte riskera att fler jobb går förlorade är det viktigt att hålla huvudet kallt i lönebildningen. Det skriver Edel Karlsson Håål, lönebildningsexpert.