It-kurs öppnar dörren till yrkeslivet för ensamkommande

NYHET Publicerad

MÅNGFALD Med en kurs i spelprogrammering hoppas Semcon ge ensamkommande flyktingungdomar inspiration och råg i ryggen att välja en teknikutbildning. ”Vi skickar med dem en tro på sig själva”, säger Jenny Forsberg, ansvarig för kursen.

Semcon programmeringskurs

Förutom programmeringen har ungdomarna på Semconkursen också lärt sig om svensk kultur, hur man uppför sig på en svensk arbetsplats, och vad som kan förväntas av en anställd.

Jenny Forsberg

Det viktiga är att deltagarna känner att de är välkomna och får vara med i en gemenskap, konstaterar Jenny Forsberg, ansvarig för kursen.

Under våren har teknikföretaget Semcon ordnat en spelprogrammeringskurs för ensamkommande flyktingar under 23 år. Varannan torsdag har de träffats på Semcon i Göteborg för att känna på hur det är att utveckla dataspel.

Många av de ensamkommande flyktingbarn som kom 2015 är inne i ett kritiskt skede nu när de är på väg att gå ut gymnasiet och vill ha ett jobb, konstaterar Jenny Forsberg, dataingenjör på Semcon och ansvarig för kursen.

– Vi vill visa hur svensk arbetsmarknad fungerar och att programmeringskunskap är något som verkligen efterfrågas. Utbildning och kunskap är bra verktyg för att ta hand om sig själv och få ett bra liv.

Semcon vill visa att programmering inte är så svårt som många tror och inspirera dem att välja en teknikutbildning.

– Vi skickar med dem en tro på sig själva och visar att det här kan vara ett bra sätt för dem att försörja sig på – att de kan bli någon som jobbar inom detta.

Jenny Forsberg, som efter tio år som lärare skolade om sig till dataingenjör, är själv nöjd med sin nya karriär.

– När jag blev ingenjör öppnades helt nya dörrar. Det är intressant att se hur tekniken kan hjälpa människor. Jag brinner för att göra teknik enklare och mer tillgänglig, och att inspirera folk så att de kan använda den.

20 ungdomar började på kursen och 15 av dem följde den till slutet. Förutom Jenny Forsberg som lärare har 12 personer från olika delar av Semcon deltagit som mentorer och stöd under hela kursen.

Undervisningsspråket var svenska trots att ungdomarnas svenskkunskaper var rätt så varierande. Men tack vare att de flesta kom antingen från Afghanistan eller Iran kunde de översätta för varandra när det var något de inte förstod på svenska.

Förutom programmeringen har de också lärt sig lite om svensk kultur, hur man uppför sig på en svensk arbetsplats, och vad som kan förväntas av en anställd.

– Jag hoppas att kursen har gett dem uppmuntran. De säger att de är väldigt nöjda och att det betytt mycket för dem.

Hon poängterar att det inte är själva programmeringen som är det viktiga med spelkursen, utan att deltagarna känner att de är välkomna och får vara med i en gemenskap.

– Det handlar mer om positiva möten mellan människor, att ge dem hopp och framtidstro och att de ska känna delaktighet, värdighet och vänskap.

Jenny Forsberg och mentorerna fortsätter att hålla kontakten med ungdomarna. Även om det inte finns någon uttalad fortsättning efter kursen finns det för Semcons del ändå en långsiktig tanke på att någon av dem kanske vill komma tillbaka till när de har utbildat sig.

För Semcons som företag har kursen också inneburit ett samarbete mellan avdelningarna på ett sätt som sällan finns annars.

– Vi har lärt känna varandra och vi har byggt upp en gemenskap där vi gör helt andra saker än vad vi brukar göra – det svetsar verkligen samman.

Dessutom skapar det ett intresse för Semcon som arbetsgivare när anställda får chansen att gå från tanke till handling kring något de tror på, påpekar Jenny Forsberg.

– Det är attraktivt att göra skillnad. Det är lätt att trivas hos en arbetsgivare där det ges möjlighet att förverkliga sina drömmar om att bidra till något positivt. Att få använda sina kunskaper som ingenjör för att lösa ett samhällsproblem.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Komvux: Positiv signal från regeringen

UTBILDNING Regeringen satsar på vuxenutbildningen. Den som har störst behov av studier ska ges förtur och språk blir en naturlig del av yrkesutbildningen. ”Förändringarna är ett steg i rätt riktning för en mer effektiv kompetensförsörjning”, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Tafatt regering hämmar kompetensförsörjningen

DEBATT Arbetsgivare skriker efter rätt kompetens. Samtidigt konstaterar privatanställda tjänstemän att svårigheten att intyga sin kompetens för en ny arbetsgivare är det största hindret för att byta jobb. Att regeringen i det läget väljer att inte hörsamma ett enda av de förslag som presenteras i Valideringsdelegationens utredning är olyckligt, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv och Unionen.
NYHET Publicerad:

Så tog sig byggjätten ur machokulturen

STRATEGI En missad storaffär gjorde att Skanskas mångfaldsarbete tog fart på allvar. "Ledningen hade nog inte förstått att det kunde vara affärskritiskt", säger Monica Westerberg på Skanska Sverige där andelen kvinnor nu har ökat markant.
NYHET Publicerad:

Ica:s toppkvinnor tar för sig allt mer

MÅNGFALD Fokusera på jämlikhet och inkludering så får ni mångfalden på köpet. Rådet kommer från Emma Nyquist, mångfaldsstrateg inom Ica-gruppen. Koncernen fick nyligen ta emot priset som den europeiska detaljhandelns mest jämställda företag.
NYHET Publicerad:

De är techbranschens hetaste kvinnor 

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

”Lär av dem som blickar framåt”

HALLÅ DÄR Maria Norberg, vd och grundare av Teknikkvinnor, nyss hemkommen från konferensen Move The Dial i Toronto. Varför var du inbjuden dit?
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Här tar kvinnorna plats

JÄMSTÄLLDHET Stena Line gör en rejäl satsning på ökad jämställdhet i hela koncernen. Om tre år ska 30 procent av företagets chefer vara kvinnor, liksom 30 procent av alla som nyrekryteras, enligt hr-ansvariga Margareta Jensen Dickson.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivaren satsar på jobb till utsatta grupper

KOMPETENS Att ta in utlandsfödda och personer med funktionsnedsättning är ett sätt för FM Mattsson Mora Group att ta sitt samhällsansvar och få in ny kompetens.
NYHET Publicerad:

Städbolaget där nio av tio är utlandsfödda

MÅNGFALD På Stockholms Städsystem är 90 procent av medarbetarna utlandsfödda och det är något som företagets vd Emma Unevik är mycket stolt över. ”Det är fantastiskt att handgripligen vara en del av integrationen. Vi pratar inte bara om det – vi gör det.”
NYHET Publicerad:

Unga inspirerar i energibranschen

HALLÅ DÄR Neval Bilic, ansvarig för frågor kring kompetensförsörjning på Energiföretagen Sverige. Ni har startat initiativet Qraftsamling. Vad är det?
NYHET Publicerad:

Rapport: Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna

ARBETSMARKNAD Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. ”Företagen är inte bara välfärdsskapare utan också stora utbildningsaktörer”, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert.
NYHET Publicerad:

McDonalds: Inställningen avgör vem som får jobbet

MÅNGFALD Här jobbar svensk- och utlandsfödda sida vid sida. Alla pratar svenska och har en positiv attityd till jobbet. Det är framgångsreceptet när Eva Dunér, ägare av flera McDonaldsrestauranger, anställer ungdomar. 
NYHET Publicerad:

”Våga testa mångfald på riktigt”

HALLÅ DÄR Delal Apak, vd på rekryteringsföretaget Novare Peritos, med fokus på personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer som exempelvis autism, adhd eller add. Hur ser deras arbetsmarknad ut?
NYHET Publicerad:

Så ska unga tjejer behålla sitt teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Unga tjejer följer äldre tjejer på sociala medier, där de delar med sig av vardagen på en teknisk utbildning. Teknikföretagens senaste grepp är ett försök att få fler tjejer att behålla sitt teknikintresse.
NYHET Publicerad:

Uppskattad jubilar fyller 10 år

KOMMENTAR Yrkeshögskolan fyller tio år. Värna skolans särart och låt den stå modell för fler utbildningsformer, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Fyra svenska medaljer vid yrkes-VM

WEBB-TV Sverige kammade hem ett silver, tre brons och sex Medallion for Excellence vid yrkes-VM i ryska Kazan.
NYHET Publicerad:

Med principen "en av tre" stärker Siemens mångfalden

MÅNGFALD Attityder, envishet och empatiska ledare är centrala faktorer i Siemens satsning på mångfald. Norden-vd:n Ulf Troedsson betonar att arbetet är långt ifrån klart men med några enkla konkreta grepp har företaget på senare år lyckats ta rejäla kliv framåt. 
NYHET Publicerad:

Rekryteringsroboten ger alla samma chans

KOMPETENS Roboten Tengai har inga känslor. Den ställer utmanande frågor under intervjun utan att tveka och rapporterar sedan exakt vad kandidaten svarat.