It-kurs öppnar dörren till yrkeslivet för ensamkommande

NYHET Publicerad

MÅNGFALD Med en kurs i spelprogrammering hoppas Semcon ge ensamkommande flyktingungdomar inspiration och råg i ryggen att välja en teknikutbildning. ”Vi skickar med dem en tro på sig själva”, säger Jenny Forsberg, ansvarig för kursen.

Semcon programmeringskurs

Förutom programmeringen har ungdomarna på Semconkursen också lärt sig om svensk kultur, hur man uppför sig på en svensk arbetsplats, och vad som kan förväntas av en anställd.

Jenny Forsberg

Det viktiga är att deltagarna känner att de är välkomna och får vara med i en gemenskap, konstaterar Jenny Forsberg, ansvarig för kursen.

Under våren har teknikföretaget Semcon ordnat en spelprogrammeringskurs för ensamkommande flyktingar under 23 år. Varannan torsdag har de träffats på Semcon i Göteborg för att känna på hur det är att utveckla dataspel.

Många av de ensamkommande flyktingbarn som kom 2015 är inne i ett kritiskt skede nu när de är på väg att gå ut gymnasiet och vill ha ett jobb, konstaterar Jenny Forsberg, dataingenjör på Semcon och ansvarig för kursen.

– Vi vill visa hur svensk arbetsmarknad fungerar och att programmeringskunskap är något som verkligen efterfrågas. Utbildning och kunskap är bra verktyg för att ta hand om sig själv och få ett bra liv.

Semcon vill visa att programmering inte är så svårt som många tror och inspirera dem att välja en teknikutbildning.

– Vi skickar med dem en tro på sig själva och visar att det här kan vara ett bra sätt för dem att försörja sig på – att de kan bli någon som jobbar inom detta.

Jenny Forsberg, som efter tio år som lärare skolade om sig till dataingenjör, är själv nöjd med sin nya karriär.

– När jag blev ingenjör öppnades helt nya dörrar. Det är intressant att se hur tekniken kan hjälpa människor. Jag brinner för att göra teknik enklare och mer tillgänglig, och att inspirera folk så att de kan använda den.

20 ungdomar började på kursen och 15 av dem följde den till slutet. Förutom Jenny Forsberg som lärare har 12 personer från olika delar av Semcon deltagit som mentorer och stöd under hela kursen.

Undervisningsspråket var svenska trots att ungdomarnas svenskkunskaper var rätt så varierande. Men tack vare att de flesta kom antingen från Afghanistan eller Iran kunde de översätta för varandra när det var något de inte förstod på svenska.

Förutom programmeringen har de också lärt sig lite om svensk kultur, hur man uppför sig på en svensk arbetsplats, och vad som kan förväntas av en anställd.

– Jag hoppas att kursen har gett dem uppmuntran. De säger att de är väldigt nöjda och att det betytt mycket för dem.

Hon poängterar att det inte är själva programmeringen som är det viktiga med spelkursen, utan att deltagarna känner att de är välkomna och får vara med i en gemenskap.

– Det handlar mer om positiva möten mellan människor, att ge dem hopp och framtidstro och att de ska känna delaktighet, värdighet och vänskap.

Jenny Forsberg och mentorerna fortsätter att hålla kontakten med ungdomarna. Även om det inte finns någon uttalad fortsättning efter kursen finns det för Semcons del ändå en långsiktig tanke på att någon av dem kanske vill komma tillbaka till när de har utbildat sig.

För Semcons som företag har kursen också inneburit ett samarbete mellan avdelningarna på ett sätt som sällan finns annars.

– Vi har lärt känna varandra och vi har byggt upp en gemenskap där vi gör helt andra saker än vad vi brukar göra – det svetsar verkligen samman.

Dessutom skapar det ett intresse för Semcon som arbetsgivare när anställda får chansen att gå från tanke till handling kring något de tror på, påpekar Jenny Forsberg.

– Det är attraktivt att göra skillnad. Det är lätt att trivas hos en arbetsgivare där det ges möjlighet att förverkliga sina drömmar om att bidra till något positivt. Att få använda sina kunskaper som ingenjör för att lösa ett samhällsproblem.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Rapport: Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna

ARBETSMARKNAD Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. ”Företagen är inte bara välfärdsskapare utan också stora utbildningsaktörer”, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert.
NYHET Publicerad:

McDonalds: Inställningen avgör vem som får jobbet

MÅNGFALD Här jobbar svensk- och utlandsfödda sida vid sida. Alla pratar svenska och har en positiv attityd till jobbet. Det är framgångsreceptet när Eva Dunér, ägare av flera McDonaldsrestauranger, anställer ungdomar. 
NYHET Publicerad:

”Våga testa mångfald på riktigt”

HALLÅ DÄR Delal Apak, vd på rekryteringsföretaget Novare Peritos, med fokus på personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer som exempelvis autism, adhd eller add. Hur ser deras arbetsmarknad ut?
NYHET Publicerad:

Så ska unga tjejer behålla sitt teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Unga tjejer följer äldre tjejer på sociala medier, där de delar med sig av vardagen på en teknisk utbildning. Teknikföretagens senaste grepp är ett försök att få fler tjejer att behålla sitt teknikintresse.
NYHET Publicerad:

Uppskattad jubilar fyller 10 år

KOMMENTAR Yrkeshögskolan fyller tio år. Värna skolans särart och låt den stå modell för fler utbildningsformer, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Fyra svenska medaljer vid yrkes-VM

WEBB-TV Sverige kammade hem ett silver, tre brons och sex Medallion for Excellence vid yrkes-VM i ryska Kazan.
NYHET Publicerad:

Med principen "en av tre" stärker Siemens mångfalden

MÅNGFALD Attityder, envishet och empatiska ledare är centrala faktorer i Siemens satsning på mångfald. Norden-vd:n Ulf Troedsson betonar att arbetet är långt ifrån klart men med några enkla konkreta grepp har företaget på senare år lyckats ta rejäla kliv framåt. 
NYHET Publicerad:

Rekryteringsroboten ger alla samma chans

KOMPETENS Roboten Tengai har inga känslor. Den ställer utmanande frågor under intervjun utan att tveka och rapporterar sedan exakt vad kandidaten svarat.
NYHET Publicerad:

Byggbolag lockar kvinnor för att hitta de bästa

HALLÅ DÄR Helena Söderberg, HR-direktör på byggföretaget JM. I höst drar ert lärlingsprogram för kvinnor igång för tredje året i rad. Vad ligger bakom det?
NYHET Publicerad:

Här har kompetensutveckling högsta prioritet

KOMPETENS Med eget universitet i USA kan företaget General Electric erbjuda möjligheter till kompetensutveckling för sina medarbetare. Christina Dahlgren, HR-chef vid det svenska dotterbolaget, berättar om en utbildningsverksamhet som ger gott om utrymme för medarbetarna att utveckla sig själva och företaget.
NYHET Publicerad:

Nya krav i AI-världen

KOMPETENS Digitalisering och artificiell intelligens ger inte färre jobb utan nya typer av jobb som ställer högre krav på kognitiv förmåga. Det gör att fler måste bli bättre på att anpassa sig och lära nytt under arbetslivet, menar Joakim Wernberg på Entreprenörsforum.
NYHET Publicerad:

”Teknisk kompetens måste in i alla utbildningar”

KOMPETENS Vilka kunskaper och förmågor behövs i framtiden? Hur utbildar man till jobb som inte ens finns än? Måste alla ha teknisk kompetens? Det diskuterades under ett seminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Så täpper Volvo till kunskapsluckan

UTBILDNING Biltillverkaren krokar arm med den akademiska världen, andra industrier och fordonsföretag för att vässa medarbetarnas kompetens. ”För oss ger investeringar i kompetensutveckling konkurrenskraft”, säger Camilla Antonsson, HR chef.
NYHET Publicerad:

Sverige tappar experter på ai till USA och Kina

AI Att utvecklingen inom artificiell intelligens inte har tagit fart i Sverige beror på att det saknas fokus på konkreta tillämpningar hos de som faktiskt ska använda tekniken, enligt Christian Guttmann, AI-chef och forskare. Därför tappar Sverige AI-experter till Kina och USA där de får jobba i framkant.
NYHET Publicerad:

”Mångfald sitter i detaljerna”

STRATEGI Cheferna är centrala i vårdföretaget Humanas arbete med att öka mångfalden och få in fler män. De måste tänka mångfald i alla situationer för att det verkligen ska genomsyra organisationen, enligt hr-direktören Anna Giertz Skablova.
NYHET Publicerad:

5 000 kvinnor utsågs förra året till chefer

RAPPORT Förra året tog nästan 5 000 kvinnor steget till en chefsposition i näringslivet. Det visar den senaste rapporten Fakta om löner och arbetstider. För första gången är andelen kvinnor som är chefer lika hög som andelen kvinnor totalt.
NYHET Publicerad:

Lärarbristen hämmar flickors teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Lärare har en nyckelroll för att fler tjejer ska intressera sig för teknik. Men bristen på behöriga tekniklärare är stor, och vissa lärare känner dessutom obehag inför teknik som de inte tror sig kunna, enligt forskaren Ulrika Sultan.
NYHET Publicerad:

It-kurs öppnar dörren till yrkeslivet för ensamkommande

MÅNGFALD Med en kurs i spelprogrammering hoppas Semcon ge ensamkommande flyktingungdomar inspiration och råg i ryggen att välja en teknikutbildning.
NYHET Publicerad:

Varannan vakant it-tjänst finns i Stockholm

ARBETSKRAFT Kompetensbristen kostar Sverige 34 miljarder kronor varje år, enligt Stockholms handelskammare, och den slår olika hårt i olika branscher och regioner. Bland annat finns mer än hälften av alla it-vakanser i Stockholm, vilket hindrar företag från att växa.
NYHET Publicerad:

Vardagslärandet höjer kompetensen

KOMPETENS I en bransch med bristyrken värnar Caverion Sverige mycket om sina medarbetare. Att se var och en som individer med olika ambitioner och mål är viktigt för att kompetensutvecklingen ska fungera, menar Annelie Gustavsson, Head of Talent Management.