It-kurs öppnar dörren till yrkeslivet för ensamkommande

NYHET Publicerad

MÅNGFALD Med en kurs i spelprogrammering hoppas Semcon ge ensamkommande flyktingungdomar inspiration och råg i ryggen att välja en teknikutbildning. ”Vi skickar med dem en tro på sig själva”, säger Jenny Forsberg, ansvarig för kursen.

Semcon programmeringskurs

Förutom programmeringen har ungdomarna på Semconkursen också lärt sig om svensk kultur, hur man uppför sig på en svensk arbetsplats, och vad som kan förväntas av en anställd.

Jenny Forsberg

Det viktiga är att deltagarna känner att de är välkomna och får vara med i en gemenskap, konstaterar Jenny Forsberg, ansvarig för kursen.

Under våren har teknikföretaget Semcon ordnat en spelprogrammeringskurs för ensamkommande flyktingar under 23 år. Varannan torsdag har de träffats på Semcon i Göteborg för att känna på hur det är att utveckla dataspel.

Många av de ensamkommande flyktingbarn som kom 2015 är inne i ett kritiskt skede nu när de är på väg att gå ut gymnasiet och vill ha ett jobb, konstaterar Jenny Forsberg, dataingenjör på Semcon och ansvarig för kursen.

– Vi vill visa hur svensk arbetsmarknad fungerar och att programmeringskunskap är något som verkligen efterfrågas. Utbildning och kunskap är bra verktyg för att ta hand om sig själv och få ett bra liv.

Semcon vill visa att programmering inte är så svårt som många tror och inspirera dem att välja en teknikutbildning.

– Vi skickar med dem en tro på sig själva och visar att det här kan vara ett bra sätt för dem att försörja sig på – att de kan bli någon som jobbar inom detta.

Jenny Forsberg, som efter tio år som lärare skolade om sig till dataingenjör, är själv nöjd med sin nya karriär.

– När jag blev ingenjör öppnades helt nya dörrar. Det är intressant att se hur tekniken kan hjälpa människor. Jag brinner för att göra teknik enklare och mer tillgänglig, och att inspirera folk så att de kan använda den.

20 ungdomar började på kursen och 15 av dem följde den till slutet. Förutom Jenny Forsberg som lärare har 12 personer från olika delar av Semcon deltagit som mentorer och stöd under hela kursen.

Undervisningsspråket var svenska trots att ungdomarnas svenskkunskaper var rätt så varierande. Men tack vare att de flesta kom antingen från Afghanistan eller Iran kunde de översätta för varandra när det var något de inte förstod på svenska.

Förutom programmeringen har de också lärt sig lite om svensk kultur, hur man uppför sig på en svensk arbetsplats, och vad som kan förväntas av en anställd.

– Jag hoppas att kursen har gett dem uppmuntran. De säger att de är väldigt nöjda och att det betytt mycket för dem.

Hon poängterar att det inte är själva programmeringen som är det viktiga med spelkursen, utan att deltagarna känner att de är välkomna och får vara med i en gemenskap.

– Det handlar mer om positiva möten mellan människor, att ge dem hopp och framtidstro och att de ska känna delaktighet, värdighet och vänskap.

Jenny Forsberg och mentorerna fortsätter att hålla kontakten med ungdomarna. Även om det inte finns någon uttalad fortsättning efter kursen finns det för Semcons del ändå en långsiktig tanke på att någon av dem kanske vill komma tillbaka till när de har utbildat sig.

För Semcons som företag har kursen också inneburit ett samarbete mellan avdelningarna på ett sätt som sällan finns annars.

– Vi har lärt känna varandra och vi har byggt upp en gemenskap där vi gör helt andra saker än vad vi brukar göra – det svetsar verkligen samman.

Dessutom skapar det ett intresse för Semcon som arbetsgivare när anställda får chansen att gå från tanke till handling kring något de tror på, påpekar Jenny Forsberg.

– Det är attraktivt att göra skillnad. Det är lätt att trivas hos en arbetsgivare där det ges möjlighet att förverkliga sina drömmar om att bidra till något positivt. Att få använda sina kunskaper som ingenjör för att lösa ett samhällsproblem.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ny satsning lockar kvinnor till industrin

UTBILDNING I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon.
NYHET Publicerad:

”Vi måste vända på tratten” 

HALLÅ DÄR Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas?
NYHET Publicerad:

Snabba vägar till ny kunskap

KOMPETENS Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”.
NYHET Publicerad:

Digitalt kompetenslyft för garveriet

DIGITALISERING När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Så kompetenssäkrar du företaget under krisen

WEBBINAR Ett webbinarium om hur du som arbetsgivare kan använda tiden under corona till att behålla och stärka kompetensen i ditt företag, för att stå starkare när det vänder.
NYHET Publicerad:

Kompetenslyft tar fjällhotellet ur krisen

BESÖKSNÄRING Anställda hos Sälens högfjällshotell går utbildningar inom marknadsföring och digitalisering under korttidspermitteringen. "Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra", säger Thommy Backner, vd och ägare.
NYHET Publicerad:

Trygghetsfonden: Ta vara på tillfället

OMSTÄLLNING Trots att pandemin innebär stora utmaningar är det ett bra tillfälle både för företag och individer att stärka sin kompetens för att stå ännu bättre rustade när det lättar. Det menar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden.
NYHET Publicerad:

Nytt avtal öppnar för utbildning

BESÖKSNÄRING Ett nytt avtal inom besöksnäringen öppnar för att använda korttidspermitteringen till kompetensutveckling. Det kan göra att fler stannar kvar i branschen och ser chansen att komma tillbaka till något ännu bättre efter krisen, menar Kersti Wittén på Visita.
NYHET Publicerad:

Industrins parter överens: Utbilda personalen nu

AVTAL Både arbetsgivare och fackförbund inom industrin är överens om att det är bra att passa på att utbilda personalen nu. ”Jag tror att det blir mer fokus på kompetensen framöver”, säger Peter Kancans på Industriarbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

750 miljoner till Yrkeshögskolan

STÖDPAKET Regeringen vill ge Yrkeshögskolan 750 miljoner kronor för kompetensutveckling i samband med corona. Det innebär 2000 fler utbildningsplatser, enligt Thomas Persson, generaldirektör, Myndigheten för yrkeshögskolan.
NYHET Publicerad:

”Coronakrisen får inte övergå i en kompetenskris”

HALLÅ DÄR Mia Bernhardsen, arbetsmarknadsexpert. Vad hände med Rekryteringsenkäten som skulle ha presenterats i början av april?
NYHET Publicerad:

Komvux: Positiv signal från regeringen

UTBILDNING Regeringen satsar på vuxenutbildningen. Den som har störst behov av studier ska ges förtur och språk blir en naturlig del av yrkesutbildningen. ”Förändringarna är ett steg i rätt riktning för en mer effektiv kompetensförsörjning”, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Tafatt regering hämmar kompetensförsörjningen

DEBATT Arbetsgivare skriker efter rätt kompetens. Samtidigt konstaterar privatanställda tjänstemän att svårigheten att intyga sin kompetens för en ny arbetsgivare är det största hindret för att byta jobb. Att regeringen i det läget väljer att inte hörsamma ett enda av de förslag som presenteras i Valideringsdelegationens utredning är olyckligt, skriver företrädare för Svenskt Näringsliv och Unionen.
NYHET Publicerad:

Så tog sig byggjätten ur machokulturen

STRATEGI En missad storaffär gjorde att Skanskas mångfaldsarbete tog fart på allvar. "Ledningen hade nog inte förstått att det kunde vara affärskritiskt", säger Monica Westerberg på Skanska Sverige där andelen kvinnor nu har ökat markant.
NYHET Publicerad:

Ica:s toppkvinnor tar för sig allt mer

MÅNGFALD Fokusera på jämlikhet och inkludering så får ni mångfalden på köpet. Rådet kommer från Emma Nyquist, mångfaldsstrateg inom Ica-gruppen. Koncernen fick nyligen ta emot priset som den europeiska detaljhandelns mest jämställda företag.
NYHET Publicerad:

De är techbranschens hetaste kvinnor 

HALLÅ DÄR Livia Moore, marknadschef på riskkapitalbolaget Antler, som har varit med och tagit fram en lista på 50 tongivande kvinnor i techbranschen. Varför behövs det?
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

”Lär av dem som blickar framåt”

HALLÅ DÄR Maria Norberg, vd och grundare av Teknikkvinnor, nyss hemkommen från konferensen Move The Dial i Toronto. Varför var du inbjuden dit?
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Här tar kvinnorna plats

JÄMSTÄLLDHET Stena Line gör en rejäl satsning på ökad jämställdhet i hela koncernen. Om tre år ska 30 procent av företagets chefer vara kvinnor, liksom 30 procent av alla som nyrekryteras, enligt hr-ansvariga Margareta Jensen Dickson.