Ismail och Christin

Abdullah Ismail är en av de nyanlända från Syrien som fått jobb som svetsare på Bröderna Jansson-Nissavarvet. Enligt vd:n Christin Jansson var det praktiken som fick företaget att ta steget och ta in medarbetare som inte kunde svenska.

Nyanlända lyfte arbetsmoralen på Bröderna Jansson

NYHET Publicerad

INTEGRATION Efter bara några veckors praktik erbjöd industriföretaget Bröderna Jansson-Nissavarvet de två nyanlända svetsarna från Syrien anställning. Förutom att företaget behöver kompetensen är det ett lyft för kulturen och arbetsmoralen, enligt vd:n Christin Jansson. 

– Det fungerar helt fantastiskt! De är yrkesskickliga, arbetsvilliga och gör det de ska med stor energi. Ska sanningen fram så har det inte precis sänkt arbetsmoralen på vår arbetsplats, säger Christin Jansson.

Det var ett par år sedan som hörde Arbetsförmedlingen i Halmstad av sig till halländska Bröderna Jansson- Nissavarvet och frågade om två nyanlända från Syrien, Abdullah Ismail och Mohamad Taha, kunde komma på studiebesök.

Båda hade arbetat som svetsare i sitt hemland och för att få ett svenskt bevis på sin kompetens gick de en Lerniakurs där det ingick sju veckor praktik. Under besöket visade det sig att de hade jobbat med just den typ av svetsning som Bröderna Jansson gör.

– De ville göra sin praktik hos oss och vi letar ju efter kompetens. Eftersom det som de hade gjort i sitt hemland stämde så väl med profilen vi behövde erbjöd vi dem att praktisera här, säger vd;n Christin Jansson.

I början kunde de inte så bra svenska och det fanns en viss oro bland medarbetarna för hur det skulle fungera, men ledningen förklarade att det måste gå att lösa.

– Språket är en akilleshäl för att integreras i samhället och därför pushade vi på att de skulle lära sig svenska och även prata svenska med varandra på jobbet. Vi hjälpte dem också att komma igång med SFI på kvällarna.

Efter avslutad utbildning fick de en provanställning på företaget och efter sex månader blev de fast anställda. Nu har de varit fast anställda i ett år. Språket har lossnat efter hand och för Bröderna Jansson har det varit ett rejält lyft.

I början fick företaget ett litet bidrag från Arbetsförmedlingen, men det var inte det viktiga, betonar Christin Jansson. Tack vare praktikperioden vågade Bröderna Jansson ta steget och ta in två nyanlända som inte kunde svenska.

– Det viktiga var att få lära känna dem, få klart för sig vad de kunde och se att de fungerade hos oss, och praktiken kostade ju ingenting. Bidraget var inget vi jagade efter – vi behövde deras kompetens.

Efter att de första två nyanlända anställts har företaget anställt ytterligare två personer på samma sätt. Christin Jansson tror att fler företag skulle överväga att ta in nyanlända om arbetsförmedlare tog aktiv kontakt på samma sätt som i Bröderna Janssons fall.  

– Om hon inte hade frågat hade vi kanske inte vi kommit på det. Som företag har man inte riktigt koll på vilken kompetens de som kommer till Sverige har. Kommunikationen som fanns förr mellan företag och arbetsförmedling finns inte längre.

På samma sätt som det tar minst ett halvår innan den som anställs direkt efter gymnasiet har kommit in i jobbet har Bröderna Jansson insett att det tar tid även för någon som inte kan språket.

– Då är det kommunikationen det hänger på den första tiden i stället. De måste också få ett halvår på sig fast de behöver lära sig andra saker.

I början var det mest kritiska att övertyga alla om att det kommer att bli bra. Idag ser alla medarbetare med nya ögon på personer från andra länder och är inte lika snabba med att generalisera personer med en annan bakgrund än deras egen, berättar Christin Jansson.

– Nu har vi lärt oss att det fungerar alldeles utmärkt på vår arbetsplats och det finns en stolthet över att vi gemensamt har sett till att de kommit i arbete och är en del av det svenska samhället.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Rapport: Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna

ARBETSMARKNAD Företagen är Sveriges största utbildningsaktör för vuxna. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. ”Företagen är inte bara välfärdsskapare utan också stora utbildningsaktörer”, säger Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert.
NYHET Publicerad:

McDonalds: Inställningen avgör vem som får jobbet

MÅNGFALD Här jobbar svensk- och utlandsfödda sida vid sida. Alla pratar svenska och har en positiv attityd till jobbet. Det är framgångsreceptet när Eva Dunér, ägare av flera McDonaldsrestauranger, anställer ungdomar. 
NYHET Publicerad:

”Våga testa mångfald på riktigt”

HALLÅ DÄR Delal Apak, vd på rekryteringsföretaget Novare Peritos, med fokus på personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer som exempelvis autism, adhd eller add. Hur ser deras arbetsmarknad ut?
NYHET Publicerad:

Så ska unga tjejer behålla sitt teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Unga tjejer följer äldre tjejer på sociala medier, där de delar med sig av vardagen på en teknisk utbildning. Teknikföretagens senaste grepp är ett försök att få fler tjejer att behålla sitt teknikintresse.
NYHET Publicerad:

Uppskattad jubilar fyller 10 år

KOMMENTAR Yrkeshögskolan fyller tio år. Värna skolans särart och låt den stå modell för fler utbildningsformer, skriver Mia Bernhardsen, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Fyra svenska medaljer vid yrkes-VM

WEBB-TV Sverige kammade hem ett silver, tre brons och sex Medallion for Excellence vid yrkes-VM i ryska Kazan.
NYHET Publicerad:

Med principen "en av tre" stärker Siemens mångfalden

MÅNGFALD Attityder, envishet och empatiska ledare är centrala faktorer i Siemens satsning på mångfald. Norden-vd:n Ulf Troedsson betonar att arbetet är långt ifrån klart men med några enkla konkreta grepp har företaget på senare år lyckats ta rejäla kliv framåt. 
NYHET Publicerad:

Rekryteringsroboten ger alla samma chans

KOMPETENS Roboten Tengai har inga känslor. Den ställer utmanande frågor under intervjun utan att tveka och rapporterar sedan exakt vad kandidaten svarat.
NYHET Publicerad:

Byggbolag lockar kvinnor för att hitta de bästa

HALLÅ DÄR Helena Söderberg, HR-direktör på byggföretaget JM. I höst drar ert lärlingsprogram för kvinnor igång för tredje året i rad. Vad ligger bakom det?
NYHET Publicerad:

Här har kompetensutveckling högsta prioritet

KOMPETENS Med eget universitet i USA kan företaget General Electric erbjuda möjligheter till kompetensutveckling för sina medarbetare. Christina Dahlgren, HR-chef vid det svenska dotterbolaget, berättar om en utbildningsverksamhet som ger gott om utrymme för medarbetarna att utveckla sig själva och företaget.
NYHET Publicerad:

Nya krav i AI-världen

KOMPETENS Digitalisering och artificiell intelligens ger inte färre jobb utan nya typer av jobb som ställer högre krav på kognitiv förmåga. Det gör att fler måste bli bättre på att anpassa sig och lära nytt under arbetslivet, menar Joakim Wernberg på Entreprenörsforum.
NYHET Publicerad:

”Teknisk kompetens måste in i alla utbildningar”

KOMPETENS Vilka kunskaper och förmågor behövs i framtiden? Hur utbildar man till jobb som inte ens finns än? Måste alla ha teknisk kompetens? Det diskuterades under ett seminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Så täpper Volvo till kunskapsluckan

UTBILDNING Biltillverkaren krokar arm med den akademiska världen, andra industrier och fordonsföretag för att vässa medarbetarnas kompetens. ”För oss ger investeringar i kompetensutveckling konkurrenskraft”, säger Camilla Antonsson, HR chef.
NYHET Publicerad:

Sverige tappar experter på ai till USA och Kina

AI Att utvecklingen inom artificiell intelligens inte har tagit fart i Sverige beror på att det saknas fokus på konkreta tillämpningar hos de som faktiskt ska använda tekniken, enligt Christian Guttmann, AI-chef och forskare. Därför tappar Sverige AI-experter till Kina och USA där de får jobba i framkant.
NYHET Publicerad:

”Mångfald sitter i detaljerna”

STRATEGI Cheferna är centrala i vårdföretaget Humanas arbete med att öka mångfalden och få in fler män. De måste tänka mångfald i alla situationer för att det verkligen ska genomsyra organisationen, enligt hr-direktören Anna Giertz Skablova.
NYHET Publicerad:

5 000 kvinnor utsågs förra året till chefer

RAPPORT Förra året tog nästan 5 000 kvinnor steget till en chefsposition i näringslivet. Det visar den senaste rapporten Fakta om löner och arbetstider. För första gången är andelen kvinnor som är chefer lika hög som andelen kvinnor totalt.
NYHET Publicerad:

Lärarbristen hämmar flickors teknikintresse

JÄMSTÄLLDHET Lärare har en nyckelroll för att fler tjejer ska intressera sig för teknik. Men bristen på behöriga tekniklärare är stor, och vissa lärare känner dessutom obehag inför teknik som de inte tror sig kunna, enligt forskaren Ulrika Sultan.
NYHET Publicerad:

It-kurs öppnar dörren till yrkeslivet för ensamkommande

MÅNGFALD Med en kurs i spelprogrammering hoppas Semcon ge ensamkommande flyktingungdomar inspiration och råg i ryggen att välja en teknikutbildning.
NYHET Publicerad:

Varannan vakant it-tjänst finns i Stockholm

ARBETSKRAFT Kompetensbristen kostar Sverige 34 miljarder kronor varje år, enligt Stockholms handelskammare, och den slår olika hårt i olika branscher och regioner. Bland annat finns mer än hälften av alla it-vakanser i Stockholm, vilket hindrar företag från att växa.
NYHET Publicerad:

Vardagslärandet höjer kompetensen

KOMPETENS I en bransch med bristyrken värnar Caverion Sverige mycket om sina medarbetare. Att se var och en som individer med olika ambitioner och mål är viktigt för att kompetensutvecklingen ska fungera, menar Annelie Gustavsson, Head of Talent Management.